Ha mindent tudni akarsz az oltásról

Az oltás akkor a leghatékonyabb, ha a szervezet még nem találkozott a kórokozóval ezért a szexuális élet megkezdése előtt ajánlatos az oltást beadni.

Hogy elkerüljük a leggyakoribb HPV típusokkal való fertőződést, érdemes a HPV oltást beadatni. Ma leginkább ajánlott a 9 valens oltóanyag alkalmazása, mely a 9 leggyakoribb és leggyakrabban problémát okozó (alacsony (6,11) és magas rizikójú (16,18,31,33,45,52,58) HPV törzsek ellen véd. 

Az oltóanyag a vírusok egyes fehérje részleteit tartalmazza, mellyel szemben az immunrendszer a beadás után válaszreakciót generál így mikor a kórokozó a szervezetbe kerül az immunrendszer már sokkal gyorsabban és hatékonyabban fog reagálni, hisz nem lesz számára ismeretlen. Az oltóanyagban levő vírusfehérje fertőzést és megbetegedést nem okoz!

Az oltás akkor a leghatékonyabb, ha a szervezet még nem találkozott a kórokozóval ezért a szexuális élet megkezdése előtt ajánlatos az oltást beadni.

Az oltás 9 éves kortól adható, a nemzeti oltóközpont a 12 éves lányok szüleinek ingyenes oltási lehetőséget kínál fel. 15 éves korig egy ismétlőoltásra, 15 éves kor fölött 2 ismétlésre van szükség. Az oltásnak felső korhatára nincs, az Egyesült Államokban egészen 45 éves korig elfogadott, illetve ajánlott. Sajnos az oltási programnak még nem része a hasonló korú fiúk oltása, de egyértelmű, hogy számukra is előnyös lenne, ezért bízunk benne, hogy a közeljövőben az oltási programba a fiúk HPV elleni oltása is bekerül.

KAPCSOLATFELVÉTEL
ÉS BEJELENTKEZÉS

+361 211 0900

Bp. 1051. Arany János utca 33.

Lépj velünk kapcsolatba

KAPCSOLATFELVÉTEL BEJELENTKEZÉS

Kollégánk 1 munkanapon belül felveszi veled a kapcsolatot

információ - bejelentkezés

H-P: 8:00 – 14:00

Bejelentkezéssel és a kivizsgálásokkal kapcsolaban hívjon bizalommal